Error connecting with SSL in MailWasher Pro 6.5.4

Whether you're a MailWasher veteran or complete newbie, all users are welcome to get together. Discussions include usage and possible problems.
MathiasBurbach
Rattled Rabbit
Posts: 3
Joined: Thu Jan 31, 2019 12:53 pm

Error connecting with SSL in MailWasher Pro 6.5.4

Postby MathiasBurbach Thu Jan 31, 2019 1:07 pm

Dear MailWasher Community,

I have been using MailWasher Pro 6.5.4 for many years without a problem. Since yesterday I get an error if I try to check my Bigpond account via pop.telstra.com. I use SSL encryption on port 995 as specified here. It works fine with Thunderbird 60.5.0 but when I try to check my account for SPAM in MailWasher I get the error message: "Error connecting with SSL". I have tried to uncheck the UIDL command support or leave it in place and check Use RETR. But both settings produced the same error. I have attached a screenshot of the Thunderbird settings & another one with MailWasher settings but obfuscated the user account name.

I am looking forward to your suggestions.

Salut,
Mathias
Attachments
Mailwasher_6_5_4.png
MailWasher 6.5.4 settings
Mailwasher_6_5_4.png (20.16 KiB) Viewed 261 times
Thunderbird.png
Thunderbird settings
Thunderbird.png (16.33 KiB) Viewed 261 times
aslilley
It begins with a single step
Posts: 1
Joined: Thu Jan 31, 2019 2:45 pm

Re: Error connecting with SSL in MailWasher Pro 6.5.4

Postby aslilley Thu Jan 31, 2019 2:49 pm

As of today, my wife has experienced the very same problem with her Mailwasher 6.5.4 connecting to bigpond.net.au
MathiasBurbach
Rattled Rabbit
Posts: 3
Joined: Thu Jan 31, 2019 12:53 pm

Re: Error connecting with SSL in MailWasher Pro 6.5.4

Postby MathiasBurbach Thu Jan 31, 2019 7:07 pm

I have enabled logging in MailWasher Pro 6.5.4 and attached the session log.txt file. It looks like MailWasher is running into a EIdOSSLConnectError Indy error. :oops:

I have the feeling Indy won't support newer versions of TLS/SSL (see also here).

Is the only way to upgrade to MailWasher 7.11.10?

Salut,
Mathias
Attachments
SocketLog2.txt
Session Log file
(206 Bytes) Downloaded 5 times
MathiasBurbach
Rattled Rabbit
Posts: 3
Joined: Thu Jan 31, 2019 12:53 pm

Re: Error connecting with SSL in MailWasher Pro 6.5.4

Postby MathiasBurbach Wed Feb 06, 2019 10:36 am

I have since upgraded to MailWasher Pro 7.11.10. All fine now.

The old MailWasher used OpenSSL DLLs from 2006. Scary!

Salut,
Mathias

Return to “Troubleshooting and Help for MailWasher 5 and 6”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests