email access

Whether you're a MailWasher veteran or complete newbie, all users are welcome to get together. Discussions include usage and possible problems.
dulc
Rattled Rabbit
Posts: 4
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:44 pm

email access

Tue Mar 25, 2014 4:24 pm

My nephew using 6.5.2 has just altered his outlook express to meet telecom's new security wishes and his mail washer logs in to his email and then drops off. Any help please.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Location: 127.0.0.1
Posts: 12711
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm

Re: email access

Tue Mar 25, 2014 9:58 pm

Can you please provide extensive details on the affected account and screenshot/s of the error window/s.
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7.1)
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 13944
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: email access

Tue Mar 25, 2014 10:27 pm

TrustFire wrote:Can you please provide extensive details on the affected account and screenshot/s of the error window/s.
Telecom here in NZ have just forced everyone to use SSL, they use Yahoo's email system and have had quite a lot of security issues lately.


dulc, go into Tools >> Email Accounts >> select the Xtra account on the left and hit the Advanced Account Options button >> set the same options here that you did in Outlook Express, that is to use port 995 and the Secure Connection Type needs to be set to SSL.


Thanks
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Location: 127.0.0.1
Posts: 12711
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm

Re: email access

Tue Mar 25, 2014 10:33 pm

rusticdog wrote:
TrustFire wrote:Can you please provide extensive details on the affected account and screenshot/s of the error window/s.
Telecom here in NZ have just forced everyone to use SSL, they use Yahoo's email system and have had quite a lot of security issues lately.
:thumbsup :mrgreen:

dulc wrote:My nephew using 6.5.2
Just another thing - this is not relevant to the issue at hand but it's highly recommended to switch to the latest 6.5.4 ;)
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7.1)
dulc
Rattled Rabbit
Posts: 4
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:44 pm

Re: email access

Fri Mar 28, 2014 6:50 pm

Thanks for that, the advanced account button was missing, so down loaded 6.5.4, put in new security options. Now M.W. keeps asking for our old key which we don't have, when we ask for the key to be resent, get no reply. help please.
User avatar
Pierre
Prudent Pukeko
Location: Australia - North of the "Ditch".
Posts: 997
Joined: Thu Jul 24, 2008 4:57 pm

Re: email access

Fri Mar 28, 2014 7:24 pm

Try this link or send an email to rustic dog. You may not get a reply as it is now late Friday.

https://secure.firetrust.com/user
IF IT AIN'T BROKE - DON'T FIX IT

I am only a ßeta Tester and getting older as well.

Return to “Troubleshooting and Help for MailWasher 5 and 6”