Information please!

Problems/tips/tricks with MailWasher Enterprise, Windows and Exchange
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Information please!

Thu Mar 26, 2009 12:55 am

Hello

I used to run MailWasher on my server about 2 Years ago but the server died and i didnt get it back up and running again.

I have just got a new SBS 2007 server backup and tried to get the version i had before of MailWasher but i cant seem to find the same one. Im sure last time it was free and all i had to pay for was the firstalert service? I may of even paid for the version i had before i just cant remember. If i did does this allow me to get a upgrade or something allong them lines?

Can you please confirm if prices have changed if so do you have a version that works on exchange 2007 / SBS 2008?

Regards
Anthony Walker
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Thu Mar 26, 2009 10:53 am

Hi,
We have successfully released Mail Washer Enterprise. Kindly visit below link for more info.

http://www.firetrust.com/en/download/ma ... ise_server

MWES 2.6.3 beta release for Exchange 2007.

Cheers.
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Fri Mar 27, 2009 3:01 am

Hi I have installed the version but am unable to Install the Microsoft Exchange mail conduit i get a "unknown exception"

Any ideas?

im running SBS2008

Regards
Anthony
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Fri Mar 27, 2009 11:44 am

Hi,
You need to install MWES Agent instead of Conduit for Exchange 2007. Kindly go through "README" in Mail Washer Enterprise Server Directory or follow below instructions:

Installation MWESAgent
----------------------
Open Exchange Management Shell.

Navigate to install directory
cd "C:\Program Files\MailWasher Enterprise Server"

run script
./install-MWESAgent.ps1

Restart Exchange 2007.

Cheers
AuroraDr
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:03 pm

Re: Information please!

Mon Mar 30, 2009 10:32 pm

I just installed Mail Washer Enterprise on my Exchange Server about 3 hours ago. It was running great but then the service stopped after about 30 minutes. I restarted the service and so far it has been running fine for the last 2 hours and filtering email like no previous version has done before. The service again stopped running a couple of hours later. This version still looks to be unstable.

Rick
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Tue Mar 31, 2009 10:23 am

OK i did what you adviced but i am getting the attached error when running the script from the management shell.

Can you please advise?

Also how do i know that email is been filtered or not?

Thanks
Anthony
Attachments
2007.JPG
Management Shell error SBS 2008 / Exchange 2007
2007.JPG (48.24 KiB) Viewed 13403 times
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Tue Mar 31, 2009 10:35 am

Ok have fixed this error by running the uninstall script.

Can you please tell me how i know when mail is being filtered?

Thanks
Anthony
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Tue Mar 31, 2009 1:20 pm

As mentioned above 2.6.3 ver is still Beta for Exchange 2007. Future stable releases will come soon.

To monitor mwes login to http://localhost:4044 with
(Default Login)

Login: admin
Password: password

Go to Monitor menu, mwes will give you stats of its performance.

Cheers
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Wed Apr 01, 2009 12:34 am

I managed to get the script to run by opening managment shell as administrator.

After restarting the services or server i dont get any mail and when checking the queue it says unable to connect and to check that the transport service is started.

Any ideas?

Athony
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Wed Apr 01, 2009 5:32 pm

Do you confirm that Transport Services are running at that particular time? If not then start Transport Service and check.
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Thu Apr 02, 2009 11:28 pm

Yes the service is running, but all email stops and cants view email queue.

Thanks
Anthony
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Fri Apr 03, 2009 6:14 pm

Can you telnet port 25 to see whether MTA is accepting connections? Did you try sending outbound emails?

Cheers
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Tue Jun 09, 2009 9:43 pm

A few years back I used mail washer on my server and remeber paying ony for some soft of service.

Is this still the same now? im sure it was something like £5?!?!

THanks
User avatar
ajt
would rather be watching cricket
Contact:
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 62
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Re: Information please!

Tue Jun 09, 2009 11:01 pm

Visit below link for detailed information.

http://www.firetrust.com/en/products/ma ... server/buy


Cheers
arjwalker
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Thu Mar 26, 2009 12:48 am

Re: Information please!

Tue Jun 09, 2009 11:53 pm

So i take it there is no longer a "free" version for home users running exchange?

Thanks
Anthony

Return to “Windows Specific”