Mail Washer problems

Forum for MailWasher Pro 7 and/or older 2011/2012 versions.
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Sat Aug 12, 2017 9:25 am

I am a new lifetime purchaser of Mail Washer. I am experiencing many problems. Maybe someone can assist.

Program "hangs" often, usually just before finishing downloading emails or evaluating them.

I go through my mail selecting thumbs up, down, blacklist, white list, etc. When I get to the end and go back to the top of the list, all the blue icons that I checked to send spam reports are gone. I can't find a way to get them back. When I select Wash Mail, the spam reports are therefore not sent.

I checked the box in the IMAP settings to remember downloaded mail, but it doesn't. Every time I start the program I have to wait and wait while all my mail downloads.

Many thanks for any and all assistance!!
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Sat Aug 12, 2017 6:22 pm

Too many (unrelated) issues and no technical details provided . . . . . . . not possible to make any suggestions (sorry about that) — please navigate to Help >>----> Send Support Logs and then post a heads-up on this topic once the logs are sent. ;)
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Sun Aug 13, 2017 3:17 am

Thank you for the reply. I have sent the logs. Would it be better if I started a thread for each specific problem? Not sure what specific technical details I can provide, will be happy to supply whatever information you would like. Using new laptop with i7, 16 Gb RAM, 1 Tb SSD and Windows 10 Pro. Computer is flawless, no other problems. Takes MW 1/2 an hour to download my emails. The progress bars for download and evaluate are great, appreciate that I see the number of emails as the bar progresses. Washing mail does not have an indication of where it is in the process. I usually let it wash for 1/2 an hour or so and then stop it.
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Sun Aug 13, 2017 5:52 am

mailwashnewbie wrote:Would it be better if I started a thread for each specific problem?

Generally yes — but, never mind this time. :)


mailwashnewbie wrote:Not sure what specific technical details I can provide, will be happy to supply whatever information you would like.

Whenever asking for assistance all (relevant) technical data required to be disclosed can be found on my signature. :thumbsup
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Sun Aug 13, 2017 10:54 am

Sorry, don't understand about the technical details. The info in your signature relates to you. Do you want the comparable info from me?

MWP 7, Win 10 Pro, (no idea what "The Bat" is), Windows Firewall is enabled, (no idea what NOD32 EAV is), Intel HD Graphics 615, various Internet connections all high speed, .NET 4.7
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Sun Aug 13, 2017 11:16 pm

mailwashnewbie wrote:Sorry, don't understand about the technical details.

Example:

Version of MailWasher:—
    MailWasher Pro 7.11.3 (ßeta)

Protocol of MailWasher:—
    Gmail = POP3
    Yahoo! = IMAP

E-mail Client:—
    The Bat! Professional 7.4.16 (ßeta)

Protocol of E-mail Client:—
    Gmail = POP3
    Yahoo! = POP3

Version of Microsoft .NET Framework:—
    .NET Framework 4.7

3rd Party Firewall:—
    Windows Firewall Control (front-end)

Status of Windows Firewall:—
    Enabled

Anti Virus:—
    NOD32 EAV 8.0.304.0 (ßeta)

Anti Executable:—
    Process Lasso Pro

Other Security:—
    Adguard for Windows

Internet Connection Speed:—
    Download = 50 Mb/s
    Upload = 3.5 Mb/s

Graphic Card:—
    Sapphire Radeon
    HD 6450
    DDR3
    2GB

Integrated Graphics:—
    Intel® HD Graphics 3000

Operating System (Architecture):—
    Windows 8.1 Pro (x64)
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Mon Aug 14, 2017 3:23 am

Version of MailWasher:—
MailWasher Pro 7.11.0
Protocol of MailWasher:—
Private server running IPSwitch IMail using IMAP
E-mail Client:—
eM Client
Protocol of E-mail Client:—
IMAP
Version of Microsoft .NET Framework:—
.NET Framework 4.7
3rd Party Firewall:—
Windows Firewall
Status of Windows Firewall:—
Enabled
Anti Virus:—
Windows Defender
Anti Executable:—

Other Security:—

Internet Connection Speed:—
Various, Comcast Cable at home and work, cell phone tether and hotel wifi when travelling
Graphic Card:---

Integrated Graphics:—
Intel® HD Graphics 615
Operating System (Architecture):—
Windows 10Pro (x64)
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Mon Aug 14, 2017 5:54 am

Also, reporting spams to SpamCop.
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Mon Aug 14, 2017 7:47 am

Can you post a screenshot of your Incoming tab (Settings >>----> Accounts >>----> Incoming >>----> Advanced.)
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Mon Aug 14, 2017 11:05 am

screenshot MW.png
screenshot MW.png (555.72 KiB) Viewed 237 times
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Mon Aug 14, 2017 6:51 pm

Unfortunately a couple of important fields which were needed to be inspected have been obfuscated (as highlighted below):—

<removed screenshot to safeguard privacy>

Nevertheless, you may want to check whether changing from IMAP to POP3 as per the following configuration, works for you:—

POP3_For_IMail.png
POP3_For_IMail.png (59.63 KiB) Viewed 232 times
Last edited by TrustFire on Tue Aug 15, 2017 2:58 am, edited 2 times in total.
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Tue Aug 15, 2017 2:39 am

Yes, I'm a big believer in security by obscurity. Not comfortable in publishing this info. The mail server and the connections to it work fine. MW connects and downloads the mail and deletes the spam and sends spam reports via the server. If you need this info I can provide it directly to you.
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Posts: 12209
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Mail Washer problems

Postby TrustFire Tue Aug 15, 2017 2:57 am

mailwashnewbie wrote:Not comfortable in publishing this info.

There is nothing sensitive in publishing the Server Address and the Server Port Number. :D


mailwashnewbie wrote:Yes, I'm a big believer in security by obscurity.

The only sensitive field is the Username — you might want to delete your screenshot (have already deleted it from my own post.) ;)


mailwashnewbie wrote:MW connects and downloads the mail and deletes the spam and sends spam reports via the server.

It's not merely about connecting and downloading — 17k messages place a lot of load on IMAP (have subjected MailWasher to more than 26k mails through POP3 but never attempted that on IMAP which is inherently a very slow protocol.)
MWP 7 disabled from the cloud (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows Firewall Control (WFC) | NOD32 EAV (ßeta) | Intel® HD Graphics 3000 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.7)
mailwashnewbie
Mystified Moa
Posts: 8
Joined: Fri Jul 14, 2017 2:51 pm

Re: Mail Washer problems

Postby mailwashnewbie Tue Aug 15, 2017 6:45 am

Hmmm, didn't know there were limits for IMAP. Server and laptop have plenty of horsepower and storage, they sync in a matter of seconds when I check my mail. Much prefer IMAP to POP so messages stay on the server and are accessible from anywhere, anytime on any device. For now I just leave MW running all the time and put my laptop in sleep mode instead of shutting down. MW also syncs in seconds this way. Problem is when I have to restart the laptop, then it takes 1/2 an hour for MW to download again. If we could get MW to retain the messages, that would be the idea solution.

BTW, thanks for all your time and patience so far. Greatly appreciated!!
Lifetime MW Pro 7.11.0 (reporting to SpamCop), HA 3.4 Beta, IPSwitch IMail IMAP, eM Client IMAP, Windows Firewall, Windows Defender, Intel HD615, Win 10 Pro x64, i7 16 Gb RAM 1 Tb SSD fanless laptop.

Return to “MailWasher Pro 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest