MWP 7.8 will not restore

Forum for MailWasher Pro 7 and/or older 2011/2012 versions.
stmiranda
Travelling Tuatara
Posts: 33
Joined: Thu Mar 31, 2011 2:36 am

MWP 7.8 will not restore

Tue Apr 26, 2016 10:36 am

Hello,

I've migrated my wife to a new computer and got MWP setup. From the Outlook email clinic, I setup her Comcast.net account as an IMAP so that the data on her computer and phone are in sync. I believe MWP is set to POP3. This is how my setup is. Anyway, I "moved", no copied which was my first mistake, from the Inbox within Outlook that was downloaded from the server to the IMAP inbox. I then deleted the emails showing in MWP, strike two I believe, and now her email client that is setup as IMAP is no longer seeing any new messages.

The emails are however in the Recycle Bin in MWP. When I select a message and hit RESTORE, it say "0 f 1 messages restored" I suspect the wife is going to hire a fire squad if I can't figure out how to restore these messages.

Thoughts?
stmiranda
Travelling Tuatara
Posts: 33
Joined: Thu Mar 31, 2011 2:36 am

Re: MWP 7.8 will not restore

Tue Apr 26, 2016 2:56 pm

Here is the error that MWP is reporting.

Description: An unknown error has occurred. MailWasher is unable to determine the cause of this error.

Diagnosis: <EVENT><NAME>MWPEXCEPTION</NAME><ID>5ffb3bb91995687d15fa82e35c2325d6</ID><DT>2016-04-25 19:52:01</DT><MWPEXCEPTION><UID>Exception 9fd13148222c0b585a84ff32fc3ef676</UID><AID>*</AID><SOURCE>SMTPservice::SendEmailList</SOURCE><MESSAGE>StdException - ChilkatLog: SmtpNoop: DllDate: Aug 26 2015 ChilkatVersion: 9.5.0.52 UnlockPrefix: NCKBLTMAILQ Username: MARIES-ENVY:Marie Miranda Architecture: Little Endian; 32-bit Language: Visual C++ 9.0 (32-bit) VerboseLogging: 0 ensureSmtpSession: ensureSmtpConnection: SmtpHost: smtp.comcast.net SmtpPort: 465 SmtpUsername: mtmiranda SmtpSsl: 1 StartTLS: 0 smtpConnect: smtpHostname: smtp.comcast.net smtpPort: 465 connectionIsReady: Need new SMTP connection --connectionIsReady smtpSocketConnect: socketOptions: SO_SNDBUF: 262144 SO_RCVBUF: 4194304 TCP_NODELAY: 1 SO_KEEPALIVE: 1 --socketOptions --smtpSocketConnect smtpGreeting: readSmtpResponse: SmtpCmdResp: 220 resomta-po-15v.sys.comcast.net comcast ESMTP</MESSAGE><ADDXML><TYPE>SMTPSENDLIST</TYPE><HOST>smtp.comcast.net</HOST><PORT>465</PORT><ACCOUNT_TEXT>Restore</ACCOUNT_TEXT><ACCOUNT>*</ACCOUNT><USER>mtmiranda</USER><LOGINTYPE>5</LOGINTYPE><SSLMODE>1</SSLMODE></ADDXML></MWPEXCEPTION><ORDINAL>0</ORDINAL></EVENT>

I did check and verified SMTP is setup correctly.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Location: 127.0.0.1
Posts: 12735
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm

Re: MWP 7.8 will not restore

Tue Apr 26, 2016 4:13 pm

You can try changing your SMTP port from 465 to 587.

If it still fails to work, you can try using a free Gmail account for your SMTP needs. :thumbsup
MWP 7 (ßeta) | Windows 10 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows 10 Firewall Control (ßeta) | ESET Endpoint Antivirus (ßeta) | NVIDIA GeForce GTX 1060 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s, U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.8)
User avatar
Sidewinder
Weary Womble
Posts: 11678
Joined: Sun Mar 29, 2009 2:05 pm

Re: MWP 7.8 will not restore

Wed Apr 27, 2016 12:36 am

Some email providers do not support Restore.
I had to create a free GMail account and set that as the "Fallback Account" in settings.
I am not a Firetrust employee. Just a MW User & Volunteer BETA Tester.
Remember "FREEDOM IS NEVER FREE" U.S.N.
DT W7 64 HP SP1 16GB Ram - LT W7 32 HP SP1 4GB Ram - iPad4 64 GB Ram WiFi/Cellular IOS 9.3 Beta 3
stmiranda
Travelling Tuatara
Posts: 33
Joined: Thu Mar 31, 2011 2:36 am

Re: MWP 7.8 will not restore

Wed Apr 27, 2016 1:40 am

Odd, my reply didn't seem to post. In any event, changing the port did the trick.

Thanks

Return to “MailWasher Pro 7”