Memory leak???

Forum for MailWasher Pro 7 and/or older 2011/2012 versions.
us035976
Student Sheep
Posts: 12
Joined: Mon Nov 10, 2008 5:46 pm

Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 3:22 am

I am seeing a memory leak with Mailwasher Pro 2010. Over the period of about 12 hours I am seeing the virtual memory usage climb and cliimb. I just shut down and restarted Mailwasher as the virtual memory had climbed to over 400 MB. When I re-started it last night it was over 600 MB.
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 13901
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 10:21 am

mmm....this is on XP Service Pack 3 ?
us035976
Student Sheep
Posts: 12
Joined: Mon Nov 10, 2008 5:46 pm

Re: Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 2:27 pm

rusticdog wrote:mmm....this is on XP Service Pack 3 ?
Yes, XP, SP3
FYI, just checked now and VM was up over 950MB since my post earlier this afternoon.
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 13901
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 2:50 pm

OK, we aren't seeing this.


Can you remove the option to check mail on startup under Settings >> General >> restart MW and make note of the VM usage.

Be curious to know what causes it to climb, just being open, or do you need to Check....or do you need to Wash....

I'll plug away on the XP test box here and see if I can find any triggers
us035976
Student Sheep
Posts: 12
Joined: Mon Nov 10, 2008 5:46 pm

Re: Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 3:09 pm

rusticdog wrote:OK, we aren't seeing this.


Can you remove the option to check mail on startup under Settings >> General >> restart MW and make note of the VM usage.

Be curious to know what causes it to climb, just being open, or do you need to Check....or do you need to Wash....

I'll plug away on the XP test box here and see if I can find any triggers
I did as requested, re-started w/o mail check at startup. After it settled down, regular memory at about 78MB, VM at about 73MB. If I restored the Mailwasher window, both regular and VM started to climb and continued until I minimized window. At that point regular memory went back down while VM held at whatever it was at. Re-opening it started both climbing again, regular from it's normal low value, VM from wherever it was at when previously minimized. Only way to get VM to go down is to close MWP and restart it. Checking mail seems to have no effect. Having window open is what does it.
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 13901
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Memory leak???

Fri Jul 09, 2010 3:18 pm

Under Help >> About >> what version number, 2010.1.0.1 ?
us035976
Student Sheep
Posts: 12
Joined: Mon Nov 10, 2008 5:46 pm

Re: Memory leak???

Sat Jul 10, 2010 2:15 am

rusticdog wrote:Under Help >> About >> what version number, 2010.1.0.1 ?
It was the last beta 9.9.6.
I loaded the latest and the memory leak does not show up.

Thanks!!! :D
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 13901
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Memory leak???

Sat Jul 10, 2010 2:40 am

Phew :mrgreen:

Glad it's sorted now then

Return to “MailWasher Pro 7”