Mailwasher Pro pop server errors

Whether you're a MailWasher veteran or complete newbie, all users are welcome to get together. Discussions include usage and possible problems.
Exfso
Mystified Moa
Posts: 6
Joined: Sun Jul 13, 2014 12:40 am

Mailwasher Pro pop server errors

Sun Jul 13, 2014 12:49 am

When checking for email in my outlook 2010 I keep getting unidentified pop server errors. I know these are absolutely correct as I can download my emails manually from my ISP. I have checked all the values and they are exactly as set up in my email accounts.
User avatar
TrustFire
βeta Tester
Location: 127.0.0.1
Posts: 12729
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:04 pm

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Sun Jul 13, 2014 12:56 am

Can you post screenshots of those errors.
MWP 7 (ßeta) | Windows 8.1 Pro (x64) | The Bat! Professional (ßeta) | Windows 10 Firewall Control (ßeta) | ESET Endpoint Antivirus (ßeta) | NVIDIA GeForce GTX 1060 | Internet Connection Speed (D=50 Mb/s, U=3.5 Mb/s) | .NET Framework (4.8)
Exfso
Mystified Moa
Posts: 6
Joined: Sun Jul 13, 2014 12:40 am

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Sun Jul 13, 2014 11:31 am

No problems. I took a screen shot yesterday. It only does it on initial start up btw once I click check mail again it all proceeds as it should.
Attachments
Mailwasher Error.png
Mailwasher Error.png (26.28 KiB) Viewed 3994 times
Exfso
Mystified Moa
Posts: 6
Joined: Sun Jul 13, 2014 12:40 am

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Sun Jul 20, 2014 4:59 pm

This is still happening, it has me baffled...
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 14074
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Mon Jul 21, 2014 3:41 pm

You only get these errors occasionally, correct ? Or they're happening all the time.
Exfso
Mystified Moa
Posts: 6
Joined: Sun Jul 13, 2014 12:40 am

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Fri Jul 25, 2014 4:42 pm

I get them each day when the program starts when I turn on my computer. Once the proggy is up and running and I have done the initial download of messages it is ok. Definitely a strange one, that is for sure. I have checked the settings with my email account dozens of times and they match exactly!!
User avatar
rusticdog
Firetrust Monkey
Contact:
Posts: 14074
Joined: Mon Jun 13, 2005 6:27 pm

Re: Mailwasher Pro pop server errors

Fri Jul 25, 2014 5:57 pm

So it sounds like when your computer starts, it's a little slow before the internet is up an running. That would explain why the startup check fails, but later when the routine check kicks off it then works.

You could disable in MailWasher the check at startup and just allow it to wait for the first scheduled check at your set interval.

Return to “Troubleshooting and Help for MailWasher 5 and 6”